Programma GR2022

Download hier het programma als PDF

Piraat is een geuzennaam die we met trots dragen. Door de tijden heen is het woord piraterij verbonden geweest met het doorbreken van monopolies. De zeehandel, de drukpers en de radio hebben allemaal een kindertijd gehad met monopolies van grote bedrijven en overheden. En keer op keer hebben piraten-bewegingen deze monopolies doorbroken en zo de zeehandel, de drukpers en de radio in het publieke domein gebracht. Het stempel ‘piraat’ wordt namelijk altijd gedrukt op een groep die ingaat tegen monopolisering op een terrein waar nog geen gepaste wetgeving bestaat.


Wij zijn een partij die het huidige politieke klimaat wil veranderen. Wij willen dat de overheid transparanter wordt. Wij willen de burger meer en eerder betrekken bij de besluitvorming, zonder dat dit ten koste gaat van de slagvaardigheid.


Wij zijn in de basis al anders. Geen rigide partijcultuur waarbinnen een grote leider alles bepaalt en inspraak alleen op een ledenvergadering mogelijk is. Piraat zijn is niet afhankelijk van lidmaatschap of partij kleur. Je bent Piraat als je in actie komt voor jezelf en voor de mensen om je heen.


Dat is ook hoe we de raad in zullen gaan. Als mensen. En als gekozen vertegenwoordigers gaan we zorgen voor transparantie, ook in ons eigen werk. Zo maken we de gemeente én onszelf beter controleerbaar voor iedereen. Daarnaast geloven wij dat inspraak ook vóór het plannen maken erbij hoort. Dus niet eerst beleid maken vanaf een kantoortje en dan nog even mensen hun mening laten uiten. Maar vanaf de eerste stap iedereen erbij betrekken.

Zo gaan we samen een nog mooier Enkhuizen maken!

#sharingIsCaring #Piratenpartij #Enkhuizen